Kako se hranila najljepša žena Hollywooda, Marilyn Monroe?

Piše: Redakcija
Bila je prva žena u Hollywoodu koja je govorila o svom režimu ishrane. U članku objavljenom 1952. godine u magazinu “Pageant”, pod naslovom “How I Stay In Shape”, tada 26-godišnja Marilyn otkrila je da nikada svoje tijelo nije smatrala izuzetnim.

DORUČAK

– Čula sam da se moja ishrana smatra čudnom, ali ne mislim tako. Svakog jutra prije nego što odem pod tuš, zagrijem čašu mlijeka i dodam dva jajeta. Pomiješam ih viljuškom i pijem zajedno s vitaminima dok se oblačim. Mislim da ljekari ne mogu ponuditi hranljiviji doručak za zaposlenu djevojku koja je uvijek u žurbi – objasnila je.

RUČAK I VEČERA

Njen ručak je uvijek podrazumijevao dobar komad mesa, a umjesto da “večeru da neprijatelju”, to joj je bio omiljeni obrok – uvečer bi pržila jagnjeće meso ili iznutrice i jela ih sa nekoliko svježih mrkvi. Dan bi obično završavala omiljenom poslasticom – sladoledom.

Slikovni rezultat za marilyn monroe eating

TRENING

– Svakog jutra nakon što se umijem i operem zube, ležim na podu pored kreveta i treniram. Uradim jednostavne vježbe za prelijepe grudi: podižem tri kilograma težine i širim svoje ruke u različitim pravcima – petnaest puta, polako. Tada pomalo spustim ruke, da su pod uglom od 45 stepeni do poda i onda ih razdvojim dok se ne umorim. Ja ne radim vježbe po pravilu kao ljudi na radiju. Ne mogu da trošim svoju snagu.

Slikovni rezultat za marilyn monroe exercising

Slikovni rezultat za marilyn monroe exercising

Danas, stručnjaci, ali i svi koji drže do zdrave ishrane i vitke linije, bili bi vjerovatno zgroženi. Prigovarali bi joj što jede živa jaja. Što jede toliko mesa. Što jede prženo. Što jede slatko… Ipak, holivudski dijetetičar Hala El-Shafie hvali način ishrane glumice i uvjeren je da bi ona bila zgrožena kada bi vidjela čemu sve današnje zvijezde podvrgavaju svoje tijelo.

– Marilyn je jela zdravu, neprerađenu hranu, a njena ishrana se bazirala na zdravom razumu. Nije preskakala obroke pa je organizmu obezbjeđivala uravnoteženu količinu proteina, a nije izbjegavala da se nagradi poslasticom.

Pročitajte još