Jane Fonda (83): Sve tajne savršenog izgleda slavne glumice

Piše: M. K.

Jane Fonda prekjučer je napunila 83 godine. Glumica čak i u ovim godinama nastavlja blistati , a smatra sebe sretnijom nego prije 60 godina.  Magazin “Bazaa” istražio je koje su glavne tajne Janeine vitkosti, a kako bismo se motivirali da ugrabimo priliku i pokušamo izgledati jednako nevjerovatno u njenim godinama.

Izbjegavajte dijete

Fonda je sigurna da dijeta neće dovesti do dobra: nakon njih neizbježno će doći do kvara – i žena će dobiti nekoliko kilograma odjednom. Glumica insistira na tome da morate pronaći svoju optimalnu težinu i zadržati je, ne dopuštajući ostupanje veće od 3-4 kg. To je osim za metabolizam dobro i za kožu koja se neće istezati.

Jane Fonda je visoka od 173 cm i teška između 63 i 65 kg.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andy phoenix ❄️ (@andywillianns)

Bez brze hrane i gotovo bez slatkiša

 

Prema njoj, da biste smršavili, morate se pravilno hraniti. Na Fondinom tanjuru nikada nećemo vidjeti hamburger iz najbližeg restorana brze hrane, ali sigurno će biti povrća, žitarica, nemasne ribe ili mesa na pari, morskih plodova i puno zelenila – sve bez soli. Jane više voli užinu sa šakom orašastih plodova ili sjemenki ili fermentiranim mliječnim napitkom. Ali glumica sebi tokom važnih praznika dopušta desert – na moći volje joj se može samo zavidjeti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jane Fonda (@janefonda)

Kažite NE kafi i alkoholu

Kao i većina modnih ikona, Fonda je odbila ne samo jaka pića, već i kafu koja uzrokuje emocionalne promjene i loše utječe na kožu. Nije iznenađujuće što fit i energična Jane može biti uzor za mnoge mlade ljepotice i modele.

Šarena hrana

Američka glumica, spisateljica, politička aktivistica, bivša manekenka i guru fitnessa, sigurna je da na tanjiru uvijek treba biti hrane različitih boja: na ovaj način postoji više šansi da različiti vitamini i elementi u tragovima uđu u vaše tijelo.

Najbolji plastični hirurg – sport

Fonda mudro primjećuje da čak i balerine koje se moraju šminkati u teškim slojevima često imaju bolju kožu od svojih mlađih kolega. Tajna leži u stalnoj fizičkoj aktivnosti koja uklanja oticanje, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava proizvodnju kolagena, produžujući mladolikost kože.

Nema potrebe za više obroka

Fonda preporučuje jesti samo kada ste stvarno gladni, a ne vući hranusa sobom sebe, na kraju se prejedajući.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole’s Fit Club (@nicolesfitclub)

Aerobik

Jane Fonda nazivaju majkom aerobika, a jednom je ovo fitness područje spasilo Fondinu karijeru. 1978. godine, na snimanju “Kineskog sindroma”, tada 41-godišnja Jane ozlijedila je nogu, a u pomoć joj je priskočila trenerica aerobika Leni Kazden. Fondi se svidjelo što je grupne treninge pratila disko muzika, koja je u to vrijeme postala vrlo popularna. Ubrzo je Fonda otvorila svoj studio, koji joj je donio neviđeni komercijalni uspjeh i titulu hollywoodskog fitnes gurua.

3 stvari za savršen trening

Ovdje Jane ima savjet: “Koji god trening da radite, on bi trebao sadržavati tri stuba za zdravlje i zategnutu figuru: aerobik, vježbe snage i istezanje.” Trebate trenirati najmanje tri puta sedmično po najmanje pola sata.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti