Zvuči nevjerovatno ali je tako: Jabuku možda cijeli život jedete na pogrešan način

Piše: Redakcija

Iako je jabuku možda jednostavnije i ukusnije jesti ako ogulite kožu, to zapravo i nije najzdraviji način.

Nutricionistica dr.Joanna McMillan otkrila je da postoji cijeli niz zdravstvenih prednosti za organizam, a koje se nalaze u koži jabuke. 

-Jabuke se nutritivno bogate. Biljni spojevi polifenoli su ključ mnogih zdravstvenih prednosti. Nedavno je otkriveno da polifenoli iz jabuke imaju važnu ulogu u mršavljenju i smanjenju rasta stanica raka, a čak i usporavaju razvoj osteoartritisa- objašnjava dr. McMillan.

Čak i ako uklonite kožu jabuke, unijet ćete u organizam određenu količinu polifenola, ali nutricionistica savjetuje da je pojedete neoguljenu, prenosi Index.hr.

-Čak je dva i po puta više polifenola u koži. Zato je to zapravo najzdraviji način konzumiranja ove voćke-savjetuje nutricionistica i dodaje kako su polifenolima bogate i borovnice te zeleni čaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti