Pet upozoravajućih signala da vaše tijelo treba pomoć

Piše: Redakcija

Kada nešto nije uredu, vaše tijelo će vam poslati signal! Potrebno je poslušati svoje tijelo, a ako primjetite neke od ovih pet znakova, morate nešto promjeniti.

Stalna želja za slatkom

Svaki obrok bi zamjenili čokoladom? To je znak da se vaše tijelo već naviklo na drogu zvanu šećer i funkcionira jedno kada jedete puno slatkiša. Vrijeme je da promjenite način ishrane i tijelu date potrebnu energiju uz pomoć zdravih namirnica.

Koža vam je stalno suha

Osim što suha koža ne izgleda baš lijepo, nakon nekog vremena može biti i bolna. Ako stalno imate suhu kožu, potrebno je povećati unos vitamina E putem prehrane i piti više vode.

Krvarenje desni 

Ukoliko  vam neki dio tijela krvari, potrebno je spriječiti krvarenja. To vrijedi i za usnu šupljinu. Ako je krvaranje desni često, to ne mora značiti da vam je higijena usta loša, nego da je riječ o nedostatku vitamina C.

Stalni grčevi i hronična neispavanost

Grčevi u listovima vrlo su neugodni, a od dugotrajnih problema sa spavanjem možete oboljeti. Vaše tijelo treba magnezij. Kada ste u velikom stresu, proizvodi se hormon kortizol, koji je odgovoran da tijelo troši više magnezija nego inače.

Lomljivi nokti i kosa 

Nedostatak vitamina B ili kalcija mogu učiniti vaše nokte i kosu lomljivima. Potrebno je više konzumirati mliječnih proizvoda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti