Većina očeva se pretvara da spava kada beba zaplače

Piše: Redakcija

Prema najnovijoj studiji došlo se do rezultata koji pokazuju kako se više od polovine ispitanih očeva pretvara da spava kako bi izbjeglo noćno ustajanje kada čuju bebin plač. Oni su priznali da se pretvaraju da spavaju držeći oči zatvorene kako bi njihova partnerka ustala umjesto njih da podmiri bebu. Preko dvije hiljade ispitanih parova je učestvovalo u ovoj studiji, a čak 56 odsto očeva priznalo je da se namjerno pretvara da spava kako bi izbjegli ustajanje i brigu o bebi.

Većina muškaraca je priznalo kako u ovakvim situacijama ne mogu da zamjene ulogu majke, a jedan od pet očeva je rekao kako djeca obično traže majku. Oni imaju i druga opravdanja kojima podkrepljuju svoju teoriju o tome da djeca osjećaju potrebu za majčinom njegom. Tri od deset muškaraca opravdanje za neustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan. Čak 47 odsto roditelja reklo je da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 odsto priznalo da je to posao koji je takođe namjenjen i za očeve.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti