Prirodni sastojci koji pomažu u borbi protiv gripe i prehlade

Piše: Redakcija

Kada vas savlada gripa nema potrebe da uvijek posežete za lijekovima. Zdravstvene probleme mogu olakšati i prirodni sastojci.

Bijeli luk

Image result for bijeli luk

Bijeli luk je snažan prirodni antibiotik koji svoja ljekovita svojstva može zahvaliti moćnom spoju alicinu. U njemu se nalazi gotovo stotinu aktivnih hemijskih spojeva, a među njima i nekoliko antioksidansa, spojeva koji smanjuju trošenje i opterećenost tjelesnih stanica.

Ulje divljeg origana

Image result for Ulje divljeg origana

Ulje ove aromatične biljke smatra se jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika, a zbog njegove jačine treba biti oprezan kod unutarnje ili vanjske primjene i uvijek ga miješati s drugim jestivim uljima. Učinkovito se bori protiv bakterijskih infekcija i gljivičnih infekcija, a olakšava i respiratorne probleme.

Đumbir

Image result for ginger

Naziva se i korijenom života jer prije svega pomaže pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu. Sadrži , tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti