Victoria nije jedina koja koristi bizarnu anti-age kremu za lice

Piše: Redakcija

AdvertisementIako je ovaj trend prije Victorije Beckham prigrlila Kim Kardashian još 2013. godine, pravo zanimanje za ovu beauty rutinu zapravo je zarolala Victoria prošle sedmice na svom Instagram profilu. Nakon što je objavila nekoliko fotografija svog lica i zaključak o učincima tretmana na vlastitoj koži, sigurni smo da je ostalo jako malo žena koje nisu čule za doktoricu Barbaru Sturm.

 
Slikovni rezultat za victoria beckham anti age creme
U slučaju da vam je ipak promaklo, svjetski poznata dermatologica Barbara Sturm, osoba je koju su uglavnom proslavile saradnje s mnogim poznatim licima svjetske celebrity scene. Ističe se upravo svojim posebnim beauty tretmanom koji uključuje uzimanje uzorka krvi od klijenta ili klijentice, iz kojeg se izdvaja krvna plazma koja se kasnije stavlja na lice.

 Victoria Beckham je prošle sedmice isprobala kremu od vlastite krvi čija cijene doseže vrtoglavih 2.000 $. Krema od krvi koja je hit proizvod spomenute dermatologice sadrži vlastite stanice osobe koja je poželi koristiti i obećava mladolikost lica poticanjem stvaranja kolagena. Cilj ovog bizarnog tretmana je pojačanje anti-age djelovanja tako da se pojačava širenje kolagena koji zaglađuje kožu i čini je glatkom i mekom. Victoria je također naglasila da proizvod djeluje hidratantno, protuupalno i da joj pomaže kod regeneracije kože i djelovanja na zdravlje kože njenog lica.

Iako ova pomalo bizarna beauty rutina nije naučno dokazana, korištenje krvi u beauty tretmanima, posebno u radu doktorice Barbare Sturm, nije nikakva novost. Mnogi vjeruju da upravo ona donosi tako sjajne beauty rezultate, mekanu i zaglađenu kožu, a to dokazuje i činjenica da osim Victorije Beckham, ove nevjerovatne proizvode koriste i mnoge druge zvijezde poput Hailey Baldwin, Rosie Huntington-Whitely, Belle Hadid, Kate Moss i Jade Pinkett Smith.

 

Pročitajte još