Ravan stomaj bez vježbanja? Evo i kako

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Često se dešava da nemate vremena za vježbanje, a dijeta vam jednostavno ne gode ili ih ne možete u potpunosti ispratiti, a želite da vaš stomak bude ravan i zategnut. Kako bi uspjeli u svojoj namjeri, probajte neki od ovih trikova. U hladnim danima, konzumiramo mnogo manje vode. Iako naš organizam ne pokazuje potrebu za tečnošću, svakako da je neophodno pružiti mu dovoljno hidratacije. Nedovoljan unos tečnosti uzrokuje nakupljanje vode iz organizma koja se nakuplja u vašem stomaku i potstiče organizam na stvaranje suvišnih masti. Zato je potrebno da svakoga dana popiti bar 1,5 litara negazirane vode.

Organizmu su potrebni probiotici, a najlakše ih je nadomjestiti konzumiranjem jogurta ili nekih drugih suplemenata kroz ishranu. Oni će ubrzati metabolizam i razgradnju masti što dovodi do sagorijevanja kalorija, a samim tim smanjit ćete vašu tjelesnu težinu.

Ukoliko ste pod stresom, tijelo nagonski pojačava proizvodnju hormona kortizola, koji negativno utiče na sistem za varenje i izaziva zatvor. Zbog toga se javljaju ubrzane reakcije u organizmu, a hormon stresa zadužen je i za gomilanje masnih naslaga na stomaku. Zbog toga se preporučuje minimalno 20 minuta svakodnevne aktivnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti