Ako imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitetu sna, u spavaćoj sobi pronađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloe vere ili gerbera.

Lavanda ima brojne zdravstvene prednosti, a poboljšanje kvalitete sna samo je jedna od njih. Apsorbirajući CO2, lavanda oslobađa svježi kisik i pročišćava zrak. Zbog umirujućeg mirisa se koristi u fitoterapiji i aromaterapiji za liječenje poremećaja kao što su tjeskoba, stres i poremećaji spavanja.

Ako niste ljubitelj intenzivnog mirisa lavande, u spavaću sobu možete staviti engleski bršljan. Riječ je o biljci koja također čisti zrak, uklanja sve toksine i stvara opuštajuću atmosferu za spavanje.

Mirni ljiljan je biljka koja će popraviti zrak u spavaćoj sobi za čak 60 posto. Osim toga, ova biljka upija plijesni koje kroz svoje listove pretvara u hranu.

Kovrdžava paprat je biljka koja također zaslužuje mjesto u vašoj spavaćoj sobi jer ispušta kisik tokom noći i čini zrak uspavaćoj sobi svježim i čistim. Ova biljka nalazi se na NASA-inoj listi najkorisnijih biljaka.

Zrak će čistim i svježijim učiniti i biljke poput aloe vere, jasmina i gerbera.

Foto: Instagram