Želite lijepu kožu: Jedite ove namirnice

Piše: Redakcija

Svima je već poznato da je za zdravu i njegovanu kožu pored brojnih preparata koje svakodnevno koristimo, jako bitno i ono šta jedemo. Kada želimo da naša kožaizgleda glatko i sjajno, veoma je važno da kroz ishranu u organizam unosimo dosta tečnosti, kao i namirnica koje sadrže dosta vitamina i minerala.

Najbitniji faktor u očuvanju zdravlja naše kože svakako je voda. Ona je ujedno i najjednostavniji i najbrži način da pomognemo koži da zablista, te stoga od vaše fizičke aktivnosti zavisi koliko vam je vode potrebno. Ipak, opšta preporuka je da unosite najmanje dva litra vode dnevno.

S dolaskom ljeta stiže i sezona lubenica. Dvije šolje isjeckane lubenice jednake su punoj šolji vode i mogu da pomognu koži da ostane hidrirana. Osim toga, lubenica sadrži beta-karoten i vitamin C.

Iako ga ne konzumiramo u svakodnevnoj ishrani, kukuruzno ulje je dobro za kožu jer sadrži omega-3 masne kiseline, i time umanjujući zapaljenja.

Jedno od omiljenih voćki mnogih su i jagode. Pune su vitamina C i flavonoida, a oboje je važno za zdravu i sjajnu kožu.

Iako to mnogi ne znaju, jaja su bogata luteinom, koji pomaže da koža bude hidrirana i čvrsta. Takođe, podstiču prirodnu proizvodnju ulja zbog čega će koža biti glatka.

Pročitajte još