Beyonceina ekstremna dijeta: Otkrijte šta je popularna pjevačica jela

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtChEv6FRgC/

Dokumentarac “Homecoming, Beyoncé Knowles” prikazan je sredinom aprila te prati pjevačicine pripreme za izvedbu na muzičko – umjetničkom festivalu “Coachella” 2018. godine. U filmu je ona otkrila i svoju ekstremnu dijetu. 

Beyoncina prehrana bila je veganska, a izbacila je cijeli niz namirnica: hljeb, ugljikohidrate, šećer, mliječne proizvode, meso, ribu i alkohol. Tu dijetu je provodila nakon što je rodila blizance i dok je naporno vježbala za nastup.

Publika je bila oduševljena kada je Beyoncé Knowles nastupila na festivalu muzike i umjetnosti “Coachella Valley” 2018. godine. To je ujedno bio i njen prvi nastup od kada je rodila blizance Rumi i Sir, nešto manje od godinu dana prije festivala. Pjevačica u dokumentarcu priznaje da joj se bilo nevjerovatno teško vratiti u formu za nastup.
 
– Bilo je dana kada sam mislila da više nikada neću biti u istoj formi kao prije porođaja, fizički i mentalno – rekla je filmu.
 
Otkrila je da je imala 98 kilograma kada je rodila blizance te da je nakon porođaja puno vremena provodila u teretani pokušavajući se riješiti viška kilograma i pripremiti se za svoj veliki nastup.
 
– Kada sam počela vježbati patila sam od grčeva i moje tijelo i um nisu bili povezani, u mislima sam stalno bila sa svojom djecom. Bilo mi je puno teže nego prije kada sam mogla bez problema vježbati i po 15 sati dnevno. Sada imam muža i djecu, a i dalje se moram brinuti za svoj izgled – otkrila je. 
 
 
Ipak, ova dijete se  ne preporučuje u postporođajnom razdoblju. Razumljivo da ideja o mršavljenju izgleda privlačno, ali bolje je odustati od te ideje jer tijelo ne dobiva dovoljno vitamina i minerala te se usporava oporavak.
 
– Beyonce se odlučila za “ludu” dijetu jer ne sadrži namirnice iz skupine ugljikohidrata  poput voća i cjelovitih žitarica i niza drugih nužno potrebnih nutrijenata. Razumijem da se morala vratiti u formu, ali po kojoj cijeni – kaže nutricionistica Gina Keatley.

 

Pročitajte još