Sve što niste znali o vitaminu C: Ovo su njegove dobrobiti

Piše: Redakcija

Vitamin C pomaže u održavanju ligamente, tetive i drugih potpornih tkiva. Može se pronaći u voću i u krompiru, a budući da je antioksidant, pomaže u regulaciji krvnih stanica, čuvajući ih od deformiranja radi toksina u zraku, što u nekim slučajevima može prouzročiti rak.

Najveća dobrobit vitamina C je formacija kolagena, supstance proteina koji stanicu održavaju na okupu. Vitamin C poboljšava apsorpciju željeza. Potreban je za dobro zdravlje, vitalnost i izdržljivost. Vašu kožu održava čistom i svježom, a zubno meso i zube zdravima. Vrlo je važan za bitne funkcije svih žlijezda i organa. Taj vitamin održava kosti i dobro funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i štitnjače. Ubrzava izlječenje i štiti od svih oblika stresa – fizičkog i mentalnog.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti