Pripremite se za ljeto: Oblikujte vašu figuru bez imalo napora

Piše: Redakcija

Kako biste izgubili kilograme i postigli savršene rezultate kada je u pitanju vaš izgled, smanjite unos do 300 kalorija dnevno. To će vam pomoći da u kratko vrijeme izgubite željeni broj kilograma i oblikujete vaše tijelo bez imalo napora.

Mali zalogaji

Ovaj gest vam također štedi oko 300 kcal dnevno. Istraživanje u Holandiji pokazalo je da uzimanje juhe od paradajza i malih gutljaja supe, isto važi i za čvrste namirnice, dajete vrijeme da se sitost pojavi prije.

Proteinske pločice

Vjerovatno ste čuli da su proteinske pločice idealne ukoliko želite smršati, ali one mogu imati od 300 do 400 kalorija, a uz njih ide i mnogo šećera. One su naprosto kalorijska bomba. Kao zamjenu za njih koristite 100 g bijele ribe koja sadrži kvalitetne proteine ali i samo 100 kalorija.

Zdrave grickalice

Beskorisno je napraviti dobar i zdrav obrok ako napravite loš izbor u užini. Na primjer, krosana može dostići i do 300 kcal, dok odmrznuti jogurt, zdjelica voća ili čaša bijelog mlijeka ne prelazi 150 kalorija.

Ne koristite zobenu kašu za doručak

Izbejgavajte korištenje zobenih kaša za doručak, jer žitarice nemaju specifičan okus pa se njima dodaju sladila i šećeri koji dodaju broj kalorija i čine da jedete veće količine. Na 100 grama zobene pahuljice imaju oko 184 kalorije, dok kad se pripreme mogu sadržavati 375 kalorija te imati veći glikemijski indeks.

Slikovni rezultat za bez napora do savršene linije

Primite k znanju

Lake navike

Ove navike štede vam mnogo kalorija

Jedite u trpezariji

Ukoliko jedete u bilo kojem drugom dijelu kuće unijet ćete 25 posto više hrane.

Ne jedite dominantnom rukom

Ukoliko za vrijeme obroka koristite ne-dominantnu ruku za vrijeme obroka, vaš unos hrane će se smanjiti za 20 posto.

Izbjegavajte pripremu hrane

Osim što je voće i povrće zdravije ukoliko ga jedete sirovo (termički neobrađeno), to vam može uštedjeti vrijeme ali i 500 kalorija dnevno.

 

Napravite pauzu između glavnog jela i deserta, jer ćete tako manje pojesti i smanjiti unos šećera u organizam.

 

Pročitajte još