Zdravlje

Najzdravija biljka na svijetu Moringa oleifera: Prah koji liječi preko 300 bolesti

Moringa oleifera ili konjska rotkvica, biljka je za koju vjerojatno mnogi od vas do sada nisu nikada čuli. To je biljka koja zbog svojih čudesnih svojstava zaslužuje da ju nazivamo superhranom. Zapravo, istočna medicina ju je prepoznala i već je stotinama godina koristi za rješavanje raznih medicinskih tegoba, poput dijabetesa, srčanih i respiratornih tegoba, artritisa, probavnih smetnji te problema s kožom. No, to i ne čudi s obzirom da joj je zemlja porijeka Indija, Pakistan i Nepal.

Slikovni rezultat za Ta čudesna biljka – Moringa oleifera

Osim toga ova biljka je iznimno nutritivna, prepuna je antioksidanasa, kao i drugih vitamina i minerala. Šta više sadrži čak dvostruke količine pojedinih nutrijenata nego neke namirnice koje su za naš pojam sinonim bogatstva tog određenog nutrijenta. Dobar primjer za to su banane, namirnica koju smatramo bogatu kalijem, no Moringa oleifera sadrži čak dvostruko više kalija od banana. Također, Moringa oleifera je odličan izvor vitamina A, C i E, koji su inače vrlo snažni antioksidansi, a od minerala bogata je kalcijem, kalijem, te proteinima.

Slikovni rezultat za Ta čudesna biljka – Moringa oleifera

Dokazano je kako prah ove biljke pomaže u reduciranju nivoa lipida i glukoze, što znači da pomaže pri snižavanju holesterola i šećera u krvi kod osoba oboljelih od dijabetesa. Također posjeduje izvrsna antifunginalna i antibakterijska svojstva. Efektivno djeluje protiv gljivica koja uzrokuju infekcije na koži (Candida), a također je djelotvorna u eliminaciji bakterija iz urinarnog, ali i probavnog trakta.

Slikovni rezultat za Ta čudesna biljka – Moringa oleifera

Pitate se kako koristiti ovu nadasve čudesnu biljku? S obzirom da ona dolazi u obliku zelenog praha, te ukoliko volite zdrave napitke poput smoothiea, jednostavno je dodajte upravo u smoothie, te napravite taj ukusan napitak još zdravijim. Ali pazite na količinu s obzirom da Moringa oleifera u većim količinama ima laksativni učinak. Stoga, 1/2 – 2 čajne kašičice dnevno biti će sasvim dovoljne da izbjegnete ovu nimalo ugodnu nuspojavu.

Pratite nas na društvenim mrežama