Zdravlje

Grickate nokte, a ne znate kako prestati? Evo riješenja

Griženje noktiju ružna je navika koje se svakako treba riješiti, iako su naučnici dokazali da predstavlja obrambeni siestem protiv stresa. Drugih načina rješavanja stresa ima napretek, a izgriženi nokti su prilično ružna slika, da ne govorimo o zdravstvenim posljedicama stalnog unosa novih stotina bakterija i virusa.

Naši stari mazali su djeci prste ljutim papričicama ili feferonima, što se pokazalo korisnim iz više razloga – em djeca nisu grizla nokte, em su ruke imale manje bakterija po sebi. Naravno, ako možete izdržati povremeni urlik djeteta koje stavi prste namazane ljutim feferonima u usta, vjerojatno ćete uspjeti.Moguće je napraviti i kompromisnu varijantu – odvojiti malo kreme za ruke u posebnu posudicu i dodati ljutih papričica i ribljeg ulja.

Druga je mogućnost korištenje specijaliziranih lakova odvratnog okusa i mirisa koji su primjereniji djevojčicama i ženama koje žele prestati gristi nokte. Naročito se preporučuje geliranje noktiju kako bi se onemogućilo grickanje, a nakon toga pripravke za rastkose i noktiju – kažu da su rezultati sjajni!

Ruke se može zaposliti stiskanjem loptice ili prebacivanjem novčića kako bi se prestalo gristi nokte, a jedan od boljih savjeta je namazati ruke mirisnim losionom kad krenete prstima prema ustima i nakon toga primiti voljenu osobu za ruke, kako biste prekinuli psihološki zatvoreni krug grickanja noktiju. Šta god od toga primjenili, budite ustrajni i uskoro nećete morati skrivati ruke u društvu.

Pratite nas na društvenim mrežama