Grickate nokte, a ne znate kako prestati? Evo riješenja

Piše: Redakcija

Griženje noktiju ružna je navika koje se svakako treba riješiti, iako su naučnici dokazali da predstavlja obrambeni siestem protiv stresa. Drugih načina rješavanja stresa ima napretek, a izgriženi nokti su prilično ružna slika, da ne govorimo o zdravstvenim posljedicama stalnog unosa novih stotina bakterija i virusa.

Naši stari mazali su djeci prste ljutim papričicama ili feferonima, što se pokazalo korisnim iz više razloga – em djeca nisu grizla nokte, em su ruke imale manje bakterija po sebi. Naravno, ako možete izdržati povremeni urlik djeteta koje stavi prste namazane ljutim feferonima u usta, vjerojatno ćete uspjeti.Moguće je napraviti i kompromisnu varijantu – odvojiti malo kreme za ruke u posebnu posudicu i dodati ljutih papričica i ribljeg ulja.

Druga je mogućnost korištenje specijaliziranih lakova odvratnog okusa i mirisa koji su primjereniji djevojčicama i ženama koje žele prestati gristi nokte. Naročito se preporučuje geliranje noktiju kako bi se onemogućilo grickanje, a nakon toga pripravke za rastkose i noktiju – kažu da su rezultati sjajni!

Ruke se može zaposliti stiskanjem loptice ili prebacivanjem novčića kako bi se prestalo gristi nokte, a jedan od boljih savjeta je namazati ruke mirisnim losionom kad krenete prstima prema ustima i nakon toga primiti voljenu osobu za ruke, kako biste prekinuli psihološki zatvoreni krug grickanja noktiju. Šta god od toga primjenili, budite ustrajni i uskoro nećete morati skrivati ruke u društvu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti