Srze za djecu: Praznično raspoloženje došlo je i na hematoonkološka odjeljenja

Piše: M. K.

Decembar uvijek sa sobom donese praznične radosti i raspoloženje, a ono je došlo i na hematoonkološka odjeljenja, objavili su na Instagram sranici predstavnici Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

-Atmosferu su upotpunili osmijesi naše hrabre djece i crveni nosići 🙂♥️ Naš Din nasmijao je sve na odjeljenju sa svojim nosićem. Donesite i vi osmijeh i praznično raspoloženje u nečiji život kupovinom crvenog nosića u Okaidi poslovnicama u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Banja Luci ♥️🎅 – pozvali sui z Udruženja Srce za djecu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Srce za djecu oboljelu od raka (@srcezadjecu)

U ovom najradosnijem mjesecu u godini i čaroliji praznika, koji sa sobom donose ispunjenje želja, nadu u bolju nastupajuću godinu, nažalost za neke dijelove društva čarolija je ugašena i praznici gube sjaj.

-Nada, čarolija, ljubav i podrška su posebno potrebna djeci oboljeloj od raka, njihovim roditeljima i braći i sestrama. Potrebna im je sretnija nadolazeća godina. Potrebni smo mi da im zajednički pružimo ruku prijateljstva i vratimo osmijeh na lice – naglašavaju iz Udruženja.

Osim crvenih nosića čijom kupovinom djeci oboljeloj od raka iz Roditeljske kuće, donirate 4KM, Udruženje Srce za djecu je već ranije pripremilo praznične čestitke, koje su, krateći dane u bolnici i Roditeljskoj kući u Sarajevu, svojim ručicama izradili oboljeli mališani, veliki borci.

-Također, tu su i maske Budi Zlatan koje su simbol djece oboljele od raka, a sada nas sve štite tokom pandemije COVID-19. Donacijama za čestitike i maske podržavate djecu oboljelu od raka i njihove porodice, vraćate osmijeh na njihova lica, vjeru u bolje sutra, uljepšavate njihove praznike koje provode vezani za bolnički krevet, u izolaciji daleko od svojih vršnjaka i topline doma – pozvali su iz Udruženja Srce za djecu.

Budimo humani, mislimo na one kojima je naša pomoć potrebna!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti