Tri vrste doručka koje treba izbjegavati

Piše: Redakcija
Doručak je najzdraviji obrok u danu.
Već znate kako ga nipošto ne biste smjeli izbjegavati no vrlo je važno birati i kvalitetne namirnice za njega.
Ovo su 3 vrste doručka koje biste trebali izbjegavati pod svaku cijenu, iako je najtočnije da biste ove namirnice trebali izbjegavati i ostatak dana.
Pekarski proizvodi
Peciva, krofne i ukusni smotuljci od tijesta koje kupujemo u pekari vrlo su ukusni i zasitni, no isto tako ovi proizvodi često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera što i nije dobra kombinacija za početak dana.
 Voćni jogurti i sokovi
Oni su prepuni šećera i aditiva pa definitivno nisu dobar izbor za početak dana niti uopće. Sami napravite sok od svježeg voća ili ga dodajte u obični jogurt te sve začinite s malo žitarica.
“Teški” doručak
To je ona masna, teška i kalorična hrana poput pečenih jaja sa špekom, bijelog kruha, majoneze i sličnih namaza, salame itd. Ovakav doručak vašem tijelu doista nije potreban i ono će ga dugo i teško probavljati, a nezdrave masnoće pretvorit će se u masno tkivo bez iznimke.
Izvor: Index.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti