Blagodati kore limuna

Piše: Redakcija

Limun je jedan od najrasprostranjenijih citrusa koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje. Uz popularna ljekovita svojstva kiselog soka ne valja zanemariti ni njegovu žutu koru. Donosimo blagodati domaće limunove korice.

Za ljepotu:

Omekšava suhu kožu na laktovima

Izribanu koricu limuna pomiješajte s 1 čajnom kašičicom sode bikarbone, te dodajte nekoliko kapi soka od limuna. Smjesu izmješajte i nakon tuširanja, kada koža omekša, namažite laktove ili suha stopala ovom smjesom te isperite.

Glavni sastojak pilinga za tijelo

Pola šoljice šećera pomiješajte s naribanom koricom limuna, dodajte 1/8 šalice maslinovog ulja i prirodni piling za tijelo je gotov. Piling koristite na mokroj koži trljajući kružnim pokretima cijelu površinu tijela te isperite pod mlazom tople vode.

Za zdravlje:

Snižava holesterol i ima detoksikacijski učinak na organizam

Korica domaćeg neprskanog limuna izvor je antioksidansa, tačnije njezina bijela opna ili žuta kožica koja okružuje plod. Ona obiluje falvonoidima koji normaliziraju razinu kolesterola, a vrlo su učinkoviti i kao prirodni čistači organizma.

Koricu limuna naribajte i prelijte vodom, ostavite da odstoji par minuta te procijedite. U tekućinu iscijedite malo limunova soka te popijte ujutro na tašte.

Limun je jedan od najrasprostranjenijih citrusa koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje. Uz popularna ljekovita svojstva kiselog soka ne valja zanemariti ni njegovu žutu koru. Donosimo blagodati domaće limunove korice

Za jačanje imuniteta

Limunova korica sadrži govoto dvostruko više vitamina od samog mesa ploda. Upravo zbog toga, koricu limuna nikada nemojte bacati već je zaledite i upotrijebite naribanu kao začin jelima te kao dodatak limunadi ili nekom drugom prirodnom soku.

Za domaćinstvo:

Sredstvo za dezinfekciju kuhinjskih površina

Limunova korica ima antibakterijska svojstva zbog čega je idealna za dezinfekciju kuhinjskih pomagala. Preporučuje se za čišćenje kuhinjske daske za rezanje za koju se inače ne savjetuje korištenje agresivnih hemijskih sredstava. Dasku je potrebno preliti kipućom vodom i potom površinu istrljati s polovicom limuna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti