Jeo je ribu godinu dana baš svaki dan, evo što mu se dogodilo

Piše: Redakcija

Autor i saradnik New York Timesa Paul Greenberg u svom novom dokumentarcu “The Fish On My Plate” testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija – ribu.

Greenbergov cilj bio je istražiti koliko je korisno jesti ribu, a posebno s obzirom na njezino bogatstvo omega 3 masnim kiselinama o to u njihovom adresiranju zdravstvenih problema poput depresije, kvalitete sna, krvog tlaka ili holesterola.

Odlučio je godinu dana jesti ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim mrvicu većeg krvog tlaka u odnosu na godinu dana ranije, piše Man’s Health.

Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje. “Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvijek vani”, rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je kako to ne znači da od ribe valja odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umjereno.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti