Ljut, aromatičan, ali fantastičan: Zdravstvene dobrobiti đumbira

Piše: Redakcija

Jača imunološki sistem

Aktivni spojevi đumbira, pod nazivom gingerols i gingerdiol, imaju jaka antibakterijska, protugljivična i antivirusna svojstva. Đumbir potiče sposobnost tijela da se sasvim prirodno spriječi infekcija, odličan je borac protiv gripe i prehlade.

Protuupalna svojstva

Snažni protuupalni spojevi u đumbiru sprječavaju brojne bolesti i olakšavaju bolove u zglobovima i mišićima uslijed upala. Nadalje, pomaže i kod hroničnih upala povezanih s dijabetesom, autoimunim bolestima, kardiovaskularnima bolestima, artritisom, plućnim bolestima i Alzheimerovom bolesti.

Potiče cirkulaciju

Đumbir potiče pravilan protok krvi, bori se i protiv visokog holesterola ili visokog krvnog tlaka. Ukratko, đumbir učinkovito sprječava mogućnost srčanog i moždanog udara.

Poboljšava probavu

Đumbirovi sastojci gingerols i shogaol okidač su za probavu i poboljšavaju apsorpciju hranjivih tvari. Dakle, konzumacija đumbira će vam pomoći izbjeći zatvor, mučninu, oštećenja probavnog sistema, grčeve, povraćanje.

Borac protiv karcinoma

Brojne studije su dokazale da đumbir učinkovito sprječava karcinom kože, jetre, mokraćnog mjehura, dojke, pluća, prostate, limfoma, gušterače i debelog crijeva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti