Omega-3 u prevenciji alergija na hranu

Piše: Redakcija
Svakodnevni unos omega-3 masnih kiselina tokom trudnoće i prvih nekoliko mjeseci dojenja je u novoj studiji povezan sa smanjenjem rizika za alergije na hranu kod djece.
Primjerice, ovakav režim unosa omega-3 masnih kiselina je povezan s prosječno 30% manjim rizikom za alergiju na jaja, utvrdili su istraživači s Imperial College London.

U njihovom istraživanju su korišteni podaci za 15000 osoba.

Prema podacima za Veliku Britaniju, alergije na hranu se javljaju kod 5% djece.

Unos omega-3 masnih kiselina je bio povezan i s prosječno 22% manjim rizikom za pojavu ekcema kod djece, dodaje stručni časopis PLOS Medicine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti