Morate zapamtiti da gubljenje masnoće sa stomaka nije jednostavan zadatak. Postoji način za skinuti višak sa stomaka u samo mjesec. Ipak, imajte na umu da je gubitak masnoća proces koji zahtijeva predanost i upornost.

Što prije počnete slijediti ove korake, prije ćete vidjeti rezultate.

Prestanite jesti visokokaloričnu i nezdravu hranu

Izbacite sve namirnice koje imate u kuhinji, a koje imaju visoku razinu šećera, masnoća i kalorija kao što su čips, keksi i kolači. Ova vrsta hrane ima malu nutritivnu vrijednosti, a akumulira kalorije. Nećete gubiti na težini ako jedete ovakvu hranu, čak i ako vježbate.

Pijte puno vode

Trebate piti najmanje 8 – 10 čaša svaki dan. Hidratacija vašeg tijela je veoma važna zbog izbacivanja toksina iz organizma.

Jedite hranu bogatu vlaknima

Konzumirajte hranu koja se sastoji od vlakana, kao što su sve žitarice, povrće, mahunarke i orasi. Zahvaljujući vlaknima nećete osjećati glad.

Aktivirajte se

Ako želite ubrzati rad vašeg organizma, trebali biste se  aktivirati barem 30 – 45 minuta svaki dan. Možete trčati, ići na ples, plivanje i sl. Ove jednostavne aktivnosti će vam pomoći brže sagorjeti kalorije i izgubiti kilograme. Čak i brzo hodanje je korisno.