Tužna priča se krije iza zaruka princa Williama i Kate Middleton

Piše: Redakcija

Britanci će pamtiti  2011. godinu po velikom događaju, vjenčanju princa Williama i Kate Middleton. Njihova ljubav svakim danom cvjeta sve više, a detalji o njihovom odnosu svakodnevno izlaze na površinu, kako oni pozitivni, tako i oni nešto manje lijepi. Jedan upravo takav tiče se njihovih zaruka iz oktobra 2010. godine, koje su trebale biti jedne od najljepših vijesti o ovome paru. U knjizi Kate: The Future Queen, ekspertica kraljevske porodice  i autorica ove knjige Katie Nicholl, prisjetila se njihovih zaruka koje su, nažalost, bile obavijene tugom. Naime, nekoliko dana prije nego što su zaruke trebale biti obznanjene javnosti, preminuo je djed vojvotkinje. Princ William je čekao godinama prije nego što je konačno postavio pitanje i zaprosio svoju dugogodišnju ljubav, Kate. Zaruke su, naravno, trebale biti posve sretna prilika, ali danas 39-godišnja vojvotkinja je u tom trenutku prolazilo kroz tužno razdoblje. Nakon 20. oktobra 2010. godine kada su se zaruke i dogodile, par je bio presretan, naravno, ali odlučio je pričekati nekoliko sedmica prije nego što će obznaniti javnosti, 3. novembra. Za to vrijeme, nisu rekli većini svojih prijatelja, pa čak ni članovima porodice, iz straha od ranog curenja informacija.

Između zaruka i obznane javnosti, Katein posljednji živi djed Peter, preminuo je 2. novembra – samo jedan dan prije nego što je planirala s njim podijeliti sretnu vijest.

-Kate je bila duboko tužna što nije imala priliku reći svom djedu da je zaručena za Williama – napisala je Nicholl.

-Znala je da bi bio oduševljen zbog nje’ – istaknula je.

William je prisustvovao sprovodu s Kate, a par je zbog toga odgodio objavu, na kraju rekavši svojim voljenima sretne vijesti 16. novembra, samo nekoliko sati prije nego što je vijest objavljena u javnosti.

Inače, Kate i William će ovog aprila slaviti 10. godišnjicu braka. ‘Prije nego je Kate stigla, William se sastao s Harryjem u sobi pored Poet’s Cornera. Sjedio sam tamo blizu i kad su njih dvojica prolazili ispred nas, William je izgledao potpuno prestrašeno’, rekao je za Elle jednom prilikom novinar Duncan Lacrombe koji je bio prisutan na velikom slavlju.

Do opatije u kojoj su čekali uzvanici, Kate je došetala kroz romantični drvored šestmetarskih stabala smještenih s obje strane glavnog prolaza, a Lacrombe vjeruje kako je taj drvored bio Katein pokušaj da i oni kao par ostave svoj osobni trag na svadbi.

Izvor: Story

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti