Dirljiva priča o Mileni i Draganu: Nisu imali svoju djecu, ali Iva im je sve nadomjestila

Piše: Redakcija

Malo je glumaca koji su na ovim prostorima odigrali toliko značajnih uloga kao što je to učinila Milena Dravić. Čuvena glumica, diva velikog platna i pozorišne scene, preminula je 14. oktobra 2018. godine, bila je jedna od onih zvijezda koja je na svakoga ko ju je upoznao ostavljala dojam tople i srdačne osobe, skromne i elegantne dame.

Rođena je 5. oktobra 1940. godine u Beogradu, gdje je odrasla Odrasla je uz majku koja je bila talentirana za pjevanje i njeno mišljenje bilo joj je najvažnije i oca fudbalera koji zbog žutice je morao da odustane od sporta, kao i i brata Radeta koji je kasnije postao hokejaš. Njena teta je primijetila da ima talenta za recitiranje i da joj se sviđa biti u centru pažnje, te je savjetovala da je upišu na balet. Pohađala je baletnu školu i godinama mislila da će biti profesionalna balerina. Oprobala se i kao manekenka, na prvoj reviji na Kolarčevom univerzitetu prošetala je u đubretarcu.

U svijet glume uveo ju je slovenački reditelj František Čap koji ju je zapazio dok je bila u Sarajevu kod tetke. Ponudio joj je ulogu u filmu Vrata ostaju otvorena. Igrala je zatim u filmovima “Diližansu snova”, “Zajednički stan”, “Bolje je umjeti”, “Uzavreli grad” i “Ljeto je krivo za sve”, a prvi susreti sa glumom doveli su je do odluke da upiše Fakultet dramskih umjetsnoti u Beogradu. Kao studentkinja igrala je u filmu “Prekobrojna”. Za tu ulogu Ranke nagrađena je Zlatnom arenom u Puli.

Milena je na snimanju filma “Kako su se voljele dvije budale” srela Dragana Nikolića. U pauzama snimanja otišli su da se vjenčanju u Opštini Vračar, kuma na vjenčanju bila je glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja je bila velika Draganova prijateljica i koja je ostala bliska Milenina prijateljica. Ljubav. I ništa više. I ništa manje.

Glumački par nije imao djece, ali je Dragan jednom prilikom govorio na tu temu.

– Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastanka vrste. Smatram da je to što nemamo djecu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu djecu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što mi nismo imali i oko nje se okreće cijeli naš svijet – istakao je tada slavni glumac.

Priredila: A.Z.

Izvor:Glossy.rs

Pročitajte još