Pet načina da povećate samopouzdanje i energiju

Piše: Redakcija

Unsplash

Pozitivan način razmišljanja temelj je za stvaranje samopouzdanja, pogotovo jer tako prevladavamo neizbježne prepreke i zastoje svakodnevnog života. U vašu svakodnevnu rutinu unesite malo pozitivnosti i biti ćete zahvalniji.

“Volim i prihvaćam svoje tijelo tačno onakvo kakvo je”, izreka je koju bi sami sebi trebali češće ponavljati i pomoći si da se zavolimo. Znanost je dokazala da afirmacije aktiviraju centre za pozitivno zadovoljstvo u našem mozgu, što znači da nam pomažu da se osjećamo bolje.

Odaberite vježbe u kojima zapravo uživate

Što ako se možemo pripremiti za ljeto bez prisiljavanja na kardio? Radite ono što volite i u čemu uživate. Nemojte se tjerati na kardio ako ga ne volite i ako u tome ne uživate. Umjesto toga izaberite dužu šetnju, zumbu, skakanje na trampolinu, preskakanje užeta. Bilo što, ali ono u čemu uživate. Tako ćete prije postići rezultate.

Dajte veći prioritet kvalitetnom odmoru i opuštanju

Kad smo umorni i kad se oslanjamo na kofein da nam pomogne, teško da ćemo osjetiti povećano samopouzdanje. Studije pokazuju da je dobar san povezan s više optimizma i samopoštovanja. Probajte prije spavanja ili ujutro kada se dignete odraditi jogu kako biste raščistili misli i um. Nemojte zaboraviti koliko su kvalitetan san i odmor bitni. Tako ćete biti opušteniji, spremni za radne zadatke, imat ćete više energije, motivacije i bit ćete kreativniji.

Zdravija prehrana i detoksikacija

Izbacite junk food i prženu hranu te povećajte unos voća i povrća. Neka vaša prehrana bude raznolika, ali zdravija. Ujutro možete popiti i limunovu vodu. Dobro je i s vremena na vrijeme napraviti detoksikaciju organizma.

Ne zaboravite uživati

Ponekad smo previše usredotočeni da ostanemo zdravi pa zaboravljamo  da su naša tijela stvorena za uživanje. Zabavite se sa spa tretmanom, prijeko potrebnom masažom ili pojedite vaš omiljeni desert – uživajte u njemu bez žaljenja.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti