Lenka Udovički i Rade Šerbedžija: Najljepša ljubavna priča koja traje trideset godina

Piše: Redakcija

Rediteljica Lenka Udovički i glumac Rade Šerbedžija prošli su kroz teške periode, ali kažu da su ih svi problemi samo zbližili…U braku su skoro trideset godina. Njihova veza izdržala je sve turbulencije kakvih nije bilo malo.

Poznati, prihvaćeni glumac i nadobudna, mlada rediteljica upoznali su se prvi put u Subotici 1990. godine i svima osim njima činilo se da su savršen par. Dobro, i Rade je brzo bio fasciniran 20 godina mlađom Lenkom, ali ona nije bila impresionirana. Tek je završila akademiju i planirala je istraživati kazalište, otkrivati nove glumce i ići u svijet. A onda se neočekivano zaljubila u Šerbedžiju, piše 100posto.hr.

-Upoznali smo se 1990. godine u Subotici. Došao je raditi “Kralja Edipa” na tamošnjem festivalu. Tek sam završila akademiju i došla sam raditi manju predstavu. Radila sam s njegovim studentima s novosadske akademije. Jedan dan smo se susreli u  upravi teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htjela sam s njime o tome  lično razgovarati. On je imao 43, a ja 23 godine. Mom ocu i majci to je bio drugi brak, a otac je od majke bio stariji 18 godina. Nije mi bilo nimalo neobično da se kao mlada zaljubim u muškarca koji je 20 godina stariji od mene. Oduvijek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu. Radeta nisam poznavala, ali znate kako je to u pozorišnim krugovima – kruže tračevi i svakakve priče. Fascinantno je što su sve ljudi sposobni izmisliti iz zavisti – ispričala je za Jutarnji list Lenka.

Nakon skoro 30 godina ljubavi Rade prema Lenki osjeća divljenje.

-Mogu samo reći da sam sretan što starim i živim uz takvu ženu, humanu, suosjećajnu, poštenu…Lenka sve što ima daje drugima, tako je s njom bilo oduvijek. Ona živi za ljude, za mene, za svoju djecu. Odlična je majka, pažljiva, strpljiva, mudra. Uvijek sam joj se divio. Bez nje ne bi bilo ni Ulyssesa, ni bezbroj lijepih događaja u mom životu. Spojili smo svoje umjetničke svjetove, no ne slažemo se uvijek oko svega – bude tu i polemika, porječkamo se koji put, ali to je dio zajedništva, dio života- rekao je nedavno proslavljeni glumac.

 

Pročitajte još