Krompir dijeta skida pet kilograma za tri dana

Piše: Redakcija

 

 

U ovom periodu mnogi su u potrazi za nekom brzom dijetom kojom će skinuti nekoliko kilograma tako da mogu da se opuste za prazničnom trpezom, pa se krompir dijeta našla među najpretraživanijim na Google.

Krompir na 100 grama nosi svega 77 kalorija, pritom sadrži vlakna koja regulišu varenje i sam po sebi je dijetalan. Ipak, već znate da to ne važi za prženi krompir, koji natopljen uljem postaje visokokaloričan i nezdrav. Taj “luksuz” ne nudi ni krompir dijeta.

Trodnevna dijeta sa krompirom je vrlo restriktivna i zato nije preporučljivo da je držite duže. Kuhani krompir ne smijete da zamijenite prženim, a osim njega se konzumira još samo nemasni jogurt.

Tokom procesa moguće je izgubiti 3 do 5 kilograma, i vrlo je važno kada prekinete ovu dijetu da se ne vratite odjednom na stari režim ishrane, već da postepeno povećavate obroke.

Treba piti mnogo vode, bar 12 čaša dnevno. Alkohol nije dozvoljen, pored vode se može piti eventualno kafa ili čaj (bez šećera). Nema grickalica, nema dodatnih masti. Umjerena fizička aktivnost je u redu, ali ne treba se iscrpljivati teškim treninzima.

Naravno, prije upuštanja u ovako restriktivan režim ishrane, pametno je konsultovati se s ljekarom ili nutricionistom.

Plan ishrane za tri dana krompir dijete:

Prvi dan

Doručak: jedan kuvani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta

Ručak: dva kuhana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta

Večera: dvije čaše nemasnog jogurta

Drugi dan

Doručak: jedna čaša nemasnog jogurta

Ručak: dva kuhana krompira bez soli i čaša nemasnog jogurta

Večera: jedan kuhani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta

Treći dan

Doručak: jedan kuhani neposoljeni krompir

Ručak: jedan kuhani neposoljeni krompir i čaša nemasnog jogurta

Večera: čaša nemasnog jogurta

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti