Savjeti kako da smanjite struk

Piše: Redakcija

Ako tražite način kako smanjiti struk ili ga definirati, dovoljno je dnevno izdvojiti 15 minuta za vježbe koje će vam pomoći u sagorijevanju masti, očvršćivanju mišića i sužavanju struka.

U nastavku vam donosimo četiri jednostavne vježbe za uži struk koje možete raditi kod kuće. Vježbe radite 4-5 puta sedmično, po 3 seta.

Savjeti prije početka vježbi za tanak struk

Nije dovoljno samo vježbati do besvijesti kako biste dobile ravan trbuh i maleni struk. Potrebno je vježbanje kombinirati sa zdravim navikama u životu da bi vježbe bile učinkovite.

Kako bi vježbe imale što bolji efekt, vodite računa o prehrani te nastojite da ona bude što zdravija i uravnoteženija. Pokušajte unositi više proteina, vlakana i zdravih masti, te jedite dosta voća i povrća. Dnevno popijte barem 2.7 litre vode te se klonite brze hrane i grickalica. Jedite više manjih obroka dnevno, kako biste bili siti kroz dan.

Uz dolje navedene vježbe možete raditi i druge vježbe koje vam mogu pomoći u mršavljenju, a samim time i postizanju uskog struka. Kardio vježbe kao što su trčanje, plivanje i plesanje olakšavaju sagorijevanje masti i mogu vam značajno pomoći ako želite uži struk. Također, mogle bi biti od pomoći i vježbe za ravan trbuh kako bi ojačale mišiće abdomena.

Vježba 1.

Za ovu vježbu poželjno je imati male bućice, ali možete i bez njih. Ako koristite bučice, primite u svaku ruku po jednu iste težine. Stanite uspravno i polako desnu ruku počine spuštati prema dolje, naginjući se tom stranom struka na desno.

Vratite se u uspravan položaj i ponovite s lijevom stranom. Ponovite 10 puta na svakoj strani.

Vježba 2.

Za ovu vježbu potrebna vam je ravna šipka. Stavite šipku na ramena i ruke preko nje. Noge raširite u razinu ramena i stanite uspravno, pogledom prema naprijed. Polako okrećite struk s lijeva na desno i s desna na lijevo.

Vježba 3.

Sjednite na stražnjicu, nogama ispruženim ispred sebe. Podignite noge malo iznad poda. Možete (ali ne morate) u rukama držati bučice ili loptu (spojite dlanove ako ne koristite niti jedno).

Gornjim dijelom tijela se okrenite na desnu stranu, držeći noge u istom položaju. Vratite gornji dio tijela u početni položaj, pa ga okrenite na lijevu stranu. Ponovite 10-15 puta na svakoj strani.

Vježba 4.

Stanite u položaj četveronošca. Desnu ruku stavite na potiljak glave. Podignite desno koljeno i privucite ga desnom laktu.

Vratite se u početni položaj i ponovite s lijevim koljenom i laktom. Ponovite 10 puta na svakoj strani.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti