5 koraka uz koje ćete zavoljeti vježbanje

Piše: I.J.

Kada nešto ne želimo raditi, uvijek su tu izgovori koje dajemo sebi ili drugima, a posebno kada je riječ o fizičkoj aktivnosti. Stoga, neka „sutra“ postane „danas“, ali ostanite disciplinirani i ustrajni. Možda će vam u pronalaženju potrebne motivacije pomoći neki od sljedećih savjeta

USTANITE I POČNITE

Upravo u ovom trenutku podesite alarm ranije i spakirajte u torbu za teretanu sve što vam je potrebno za jutarnji trening. Ali, postavite alarm što dalje od kreveta, kako biste morali ustati da ga ugasite. Vježbanje svakog dana u isto vrijeme može vam pomoći da brže postignete željene rezultate, a ljudi koji vježbaju ujutro imaju veću vjerovatnost da će se držati rasporeda treninga od onih koji vježbaju kasnije tokom dana.

 

PODIJELITE S NEKIM SVOJE FITNESS CILJEVE

 Vježbanje je zabavnije u društvu, a mnogo je teže odustati ako imate svoju grupu podrške. Grupno vježbanje bi trebalo biti sastavni dio svakog plana treninga. Vaša grupa za vježbanje mogla bi biti teretana puna ljudi, redovni fitness trening na kojem svi znaju vaše ime ili samo jedan prijatelj koji vas izvuče iz kreveta na vrijeme za jutarnju šetnju.

 

 PRONAĐITE IDEALAN STIL TRENINGA

Pokušali ste spinning i nije vam se svidio, a trčanje vas ubija? To ne znači da vježbanje nije za vas, već jednostavno pokušajte s nečim drugim. Pronađite aktivnost tokom koje se isključite i odmorite od svakodnevnog presinga. Znat ćete koja je vježba prava za vas kad pogledate na sat, a vrijeme je gotovo proletjelo.

 

NE ZABORAVITE DAN ZA ODMOR

Ako ćete početi ustajati ranije, važno je da i dalje osigurate dovoljno sna, što za mnoge znači sedam do osam sati. Zbog toga ćete se poželjeti i ranije uvući u krevet. Srećom, istraživanja su pokazala da vježbanje tokom dana može pomoći da brže zaspite i kvalitetnije spavate.

 

ŠARENA ODJEĆA I OBUĆA

Sjajna motivacija za vježbanje, također, može biti i oprema za trening. Fensi odjeća, obuća, podloga kao i sami rekviziti mogu biti efektan način podizanja svijesti o ciljevima koje želite postići. Stoga, pravac u shopping i izaberite sebi opremu u šarenim bojama, jer dokazano je da one popravljaju raspoloženje.

Flexible. Beautiful young female athlete practicing in studio, monochrome pink portrait. Sportive fit caucasian model training with fitball. Body building, healthy lifestyle, beauty and action concept.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti