Slavna glumica otkrila tajnu idealne figure

Piše: L. M.

Shay Mitchell je popularna glumica, poznata po ulozi u serije „Pretty Little Liars“. Zvijezda serije nedavno je otkrila svoju rutinu ishrane i treninga, koja je iznenađujuće jednostavna za praćenje.

Mitchell je putem Instagrama otkrila da je početkom godine odlučila voditi više računa o svom zdravlju. Naime, tokom 2020., kao i većina nas, Shay je pronalazila utjehu u nezdravoj hrani, udobnoj odjeći i manjku fizičke aktivnosti. Ali,  u 2021. odlučila je da će to promijeniti, te se fokusirati na napredak, kako bi postala najbolja verzija sebe.

Ishrana

Shay ima uravnotežen pristup ishrani, te se uglavnom fokusira na konzumiranje mnogo voća i povrća, ističući da voli kada je njen tanjir šaren i pun različitih sastojaka. Mješavina zelenila, uključujući špinat i celer, paradajz, ljubičasti kupus, zatim losos i slanutak najčešće su namirnice na njenom tanjiru. Također, voli pripremati zdrave alternative nezdravim jelima poput pizze.

Shay je za magazin „Forbes“ otkrila kako izgleda njena tipična ishrana tokom dana. Prije svega, zvijezda popije ogromnu čašu vode, kako bi se rehidrirala i isprala toksine iz tijela. Za doručak bira svježe voće sa zobenom kašom. Ručak obično uključuje ogromnu salatu s tjesteninom, a za večeru uglavnom bira nešto laganije, poput ribe s povrćem ili tjestenine bez glutena.

Hidratacija


Iako je voda prvo što ujutro unese u tijelo, ona naglašava da je i važnost hidratacije tokom dana ogromna. Osim toga, Shay bira i zeleni čaj ujutro, kako bi očistila tijelo. Uvijek sa sobom nosi flašicu, da bi pri ruci imala vode kada želi da se hidratizira.

Uživa u slatkišima

Iako većinu vremena glumica jede zdravo, s vremena na vrijeme rado se prepusti omiljenim poslasticama. Više puta je priznala kako joj je pizza jedna od omiljenih namirnica, te otkrila da tokom svojih cheat dana uživa u tacosima, sladoledu i slatkišima. Vjeruje da je pronalaženje ravnoteže najvažnije, te da nije potrebno da budete restriktivni i potpuno izbacujete određenu hranu iz dijete.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti