Jelovnik Maje Volk: Zahvaljujući ovoj ishrani je pobijedila rak i podmladila tijelo

Piše: Redakcija

Maja Volk (62), profesorica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, za sebe kaže da je stručnjak ne za bolesti, već za zdravlje i tvrdi da je sirovom ishranom izliječila rak od kojeg je bolovala.

Ona je, gostujući u emisiji “Uranak” na K1 otkrila kako započinje dan.

“Meni je voće uvijek prvo, napravim ujutru smoothie ili iscijedim, nije bitno, uvijek kombinujem da ima nešto zeleno, da li sok od žare, špinat, zelje, banana, limun, to je moj osnovni zeleni smoothie”, kaže Maja Volk, koja dodaje da je poenta njenog načina ishrane jesti kao u prirodi.

“Čovjek je jedina vrsta na zemlji koja termički obrađuje svoju hranu i najbolesnija je, tu ja vidim neku vezu”, dodaje.

Ona ističe da nekad jede jednom dnevno, nekad dva ili tri puta, a sve zato što “sluša svoje tijelo”.

“Cijedim sada jako puno nara, zima je, to su antiokdisanti, sada treba jesti našu zimnicu, a to su borovnice, zamrznuto šumsko voće, aronije, znači sve što je ljubičasto, tamno, uključujući i nar”.

Volk kaže da je važno svaki dan unijeti namirnice u svim bojama.

“Ja nemam pravila, ovo je sloboda gdje jedete u bojama, i ako svakog dana unesete sve boje – nešto žuto, crveno, narandžasto, ljubičasto, zeleno, vi ste namireni sa svim. Imate dvije vrste obroka, voćni koji je lakši, brže se svari i malo teži salatni jer sadrži orašaste plodove”, a na pitanje čime mijenja meso, odgovara:

“Orašasti plodovi mijenjaju meso, bundeva, avokado, avokado je kao jaja, samo mnogo bolji”.

Za one koji bi možda probali ovakav način ishrane, Maja Volk otkriva šta mogu da očekuju na početku.

“Nestane pet kila odmah u startu, a to je pet kila vode, soli, otrova”, kaže Volkova, pa na interesantan način objašnjava kako na to reaguju naši organi.

“Oduševe se! Počne vriska, čuješ male glasove pod kožom ’konačno se ova moja budala dozvala pameti’ i krene jedno čišćenje jer kaže organizam ’ja ne znam da l’ je ovaj pametan pa će svaki dan ovako, daj da čistimo dok ima’, jer antioksidanti i voće su veliki čistači organizma, tako da imate na početku po četiri-pet stolica dnevno. Znači, to se upravo dešava sa sirovom ishranom, imate tri-četiri pražnjenja crijeva, odnosno crijeva su uvijek čista, želudac vam je uvijek prazan, a krv je puna energije i to je cijela poenta, nema ono da mi se prispava, da varim…”.

Kako će organizam reagovati na ovu promjenu u ishrani, “zavisi koliko ste zatrovani, od toga zavisi da li će biti gasova, nadimanja, da li će biti više stolica, ali otprilike sve to traje pet do sedam dana”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Ona tvrdi da se promjena najprije vidi na koži.

“Prvo se vidi na koži, koža se odmah prosija. Ja već po tenu mogu da kažem da li ljudi jedu voće ili ne, imaju sivu boju lica, tačno se po licu vidi i po kosi. Prvo ide koža za sedam dana, koja je inače najveći organ, poslje već dvije sedmcie se na kosi vidi i poslje tri sedmice krvna slika je već odlična, poslje šest-sedam mjeseci već i neke sistemske bolesti nestaju”.

“Ja imam vrlo jasan i živ osjećaj da su mi organi iznutra “čisti”. Nema znoja, nema mirisa, nema kiseline, a onda vam se promijene i misli, pa nema kiselih i ljutih misli. Kad u vašem organizmu ništa ne truhne, onda se i ne osjećate truhlo. Osim svježeg, zamrznuto voće i povrće ima istu vrijednost i enzimi ništa ne gube zamrzavanjem, već se oni uništavaju zagrijavanjem. Da je drugačije, organe za transplataciju bi blanširali, ali oni bi onda bili “mrtvi”, zar ne?” napominje Maja koja se izliječila od karcinoma i nakon operacija, agresivnih terapija i lijekova s radošću kaže da su njeni organi zahvaljujući sirovoj ishrani danas “mladi”, a ona puna života i radosti.

 

Izvor: Stil.kurir.rs

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti