Sok od celera održava u formi Kate Moss i Jennifer Aniston: Jedinstveni eliksir mladosti i dugovječnosti?

Piše: M. K.

Zdrava hrana, dobar san, sportske aktivnosti i miran odmor! Već smo navikli slušati o važnosti svega ovoga. U wellnessu se favoriti mijenjaju i pojavljuju se novi trendovi. Morate stalno držati prst na pulsu kako ne biste propustili nešto vrlo važno, korisno i gotovo čarobno. Sok od celera je ono što Kate MossJennifer Aniston održava u formi. A jedan pogled na ove ljepotice dovoljan je da i vi poželite početi piti ovaj sok.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Moss (@__katemoss)

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Internet i beauty blogeri jednoglasno govore o ovom piću kao o tečnoj magiji. Preporučuje se sok piti svako jutro, a u roku od mjesec dana od takve rutine rezultati će biti primjetni, obećavaju zdravstveni entuzijasti. Za izradu zelenog eliksira potrebna je samo šačica stabljika celera, a mnogi stručnjaci tvrde da tijelo lakše apsorbira hranjive sastojke ako je u tečnom obliku.

Poznate ličnosti vole ovo piće, a čak su i Gwyneth Paltrow i Miranda Kerr svojevremeno aktivno razgovarale o njegovim prednostima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miranda (@mirandakerr)

Anthony William, svojevrsni holivudski medicinski guru, smatra sok od celera “najmoćnijim lijekom našeg doba”. Neka je vrsta čarobnog eliksira koji pomaže izbacivanju toksina iz crijeva, sadrži veliku količinu antioksidansa, pospješuje nivo energije i mentalnu oštrinu i poboljšava stanje kože.

Celer je posebno moćan protiv virusa i bakterija koje su prisutne u tijelu. Zahvaljujući redovnoj upotrebi sokova, toksični otpad se izbacuje iz crijeva, a takvi su toksini prvi uzrok nepovoljnih procesa zbog kojih se elastičnost kože pogoršava, javljaju se problemi s probavom i imunološkim sistemom. Toksini su čak u stanju da minimaliziraju performanse i fizičku energiju. Jedna čaša soka dnevno povećat će nivo energije – i taj će učinak biti primjetan gotovo odmah. A pošto celer sadrži 94 posto vode, on ima i hidratantna svojstva, pa je isprobavanje ovog jedinstvenog eliksira očito dobra ideja.

Pročitajte još