Noćne grickalice koje možete jesti bez straha da se udebljate

Piše: Redakcija

Većina ljudi voli grickati, pogotovo navečer uz dobar film, što nutricionisti kažu da nikako nije dobro za organizam, no ipak postoje neke grickalice koje će zadovoljiti želju i formu.

Sir

Sir je dobra noćna grickalica ako je umjerena. Stvar je da je dobro ‘omastiti brk’ jednom šnitom sira, a ne s pola kile narezanog sira na kockice. Sadrži puno proteina tako da će vas držati sitima do jutra.

Posni sir

Sadrži puno kazeina (mliječnog proteina bogatog aminokiselinama) koji se sporo razgrađuje. Ovo je izvrstan izbor jer povećava osjećaj sitosti.

Humus

Humus je izvrstan izvor proteina, pogotovo ako je domaći. Ako ste gladni, izvrsna su opcija mrkva ili štapići celera umočeni u humus.

Krekeri

Ovo je jako dobar izbor grickalice ako su krekeri napravljeni od cjelovitih žitarica, koji sadrže niskokalorične složene ugljikohidrate, piše Brightside. Uz komadić sira, posnog sira ili humusa, ovo je izvrsni večernji obrok (ali, mala porcija).

Kokice (obične)

Možda će vas ovo iznenaditi, ali kokice su zapravo dobra večernja grickalica, piše Brightside. Ne mislimo na kokice koje se rade u mikrovalnoj pećnici, pune maslaca ili umjetnog okusa sira, već klasične kokice koje se rade na štednjaku. Začinite ih s malo soli, češnjakom u granulama ili začinskim biljem.

Jaja

Jedno jaje ima samo 75 kalorija, ali je puno proteina i produžit će osjećaj sitosti.

Povrće

Ovo je najbolji izbor večernje grickalice. Narežite na prutiće mrkvu ili celer, umočite u malo humusa i imate zdravi večernji obrok.

Banane

Iako su banane prilično kalorične, sadrže i veliku količinu kalija i magnezija, zbog čega su banane nenadmašne u opuštanju.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti