Spava li vam se nakon što pojedete ručak? Otkrijte zašto!

Piše: Redakcija

Ručak je glavni obrok u danu i svi znamo kako je slatko zaspati poslije obroka. No, spava li vam se nakon svakog ručka toliko da jednostavno morate popiti kafu ili pojesti nešto slatko kako bi vam se vratila energija i kako bi vam se prestalo spavati? Ako je odgovor na ovo pitanje da onda u nastavku saznajte o čemu se radi.

Ako vam se jako počne spavati nakon što objedujete onda postoje velike šanse da imate neki oblik inzulinske rezistencije. Inzulinska rezistencija vrlo je učestala, a neka istraživanja pokazuju kako je ima svaki drugi čovjek. Jedan od glavnih pokazatelja inzulinske rezistencije je upravo umor poslije ručka koji je posljedica nemogućnosti kontroliranja krvnog šećera.

Osjećate li često umor nakon ručka svakako biste trebali provjeriti svoj krvni šećer te se posavjetovati s doktorom. No, vrlo efikasno rješenje je i pravilna prehrana.

Izvor: wall.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti