Pomaže li disanje pri gubitku kilograma?

Piše: Preuzeti tekst

Blagodati disanja uistinu ima na pretek. Disanje je povezano s nižom razinom hormona stresa kortizola, smanjenim krvnim pritiskom, pojačanim fokusom, a čak se pokazalo da pomaže u ublažavanju hronične boli. Osim toga, možda bi se u skorijoj budućnosti moglo dokazati kako disanje zapravo može utjecati na gubitak kilograma.

Kako se stvarno ‘gubi’ na težini? Način na koji razmišljamo o mršavljenju je pogrešan. Masnoća se ne pretvara u energiju ili mišiće, niti se izlučuje stolicom. Umjesto toga, pluća su primarni organ za izlučivanje masti. Masnoća se zapravo izlučuje kao ugljen dioksid kad izdahnete.

Kad smršate, ‘otključavate’ zarobljene stanice koje se nalaze u masti. A kad se to oslobodi, tako se zapravo gube kilogrami.

Trebate imati na umu da se ovaj postupak oksidacije događa samo kada gubite stvarnu težinu. Ne možete očekivati ​​da ćete povisiti disanje i odmah izgubiti kilograme. Aktivnost i prehrana i dalje su važni.

 

Izvor: 24 sata.hr

Priredila: E.Dž.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti